Kuba - en nostalgitripp i ord och bild

Start


Del av den kubanska flaggan
 
Faktaruta:
Den kubanska flaggan
 
 
 
 
 
besökare online
idag
sedan 2004-01-09
 
 
 
Copyright © 2004,
ma-design.net
 
Kontakt
 

Valid HTML 4.01!


Startsida:

Jag tror att det redan var under sommarsemestern i Sverige år 2002 som vi började vi snacka lite löst om att fira en "antijul" långt ifrån julgranar, julpynt, sill och nubbe, köttbullar och skinka och andra tillbehör som hör julhelgen till.

Under julhelgen, också den i Sverige samma år, fattade vi det definitiva beslutet. Kuba hade funnits i våra tankar länge. Vi ville gärna passa på att resa dit under tiden som Fidel Castro lever, sen vet man ju inte vad som händer med Kuba. "El Comandante" föddes den 13 augusti 1926 och är i skrivande stund 77 år, en respektabel ålder på en i övrigt pigg gubbe.

En fördel var vår utgångspunkt från Madrid där vi bor sedan tio år tillbaka. Spanien är trots tidigare konflikter och pga historiens vingslag intimt allierad med Kuba och det går runt fem direktflyg om dagen till Havanna från Madrid. Dessutom finns det bra möjligheter att lägga upp ett eget reseprogram genom de spanska resebyråerna. Vi bokade resan genom resebyrån Viajes El Corte Ingles, något som fungerade utmärkt.

~~~

Den kubanska flaggan, klicka på flaggan för att få upp en faktaruta om den.Sidan är upplagd som en form av resedagbok och jag har hämtat inspiration till sidans utseende och färgsättning från den kubanska flaggan.
För att navigera vidare, klicka på de olika datumen ovan eller längst ner. Alla miniatyrbilder är klickbara och de öppnas i ett nytt pop-up fönster. För att stänga igen fönstret, klicka på X-et överst till höger på rutan.
Till vänster kan det finnas länkar till vissa faktarutor. Dessa öppnas precis som fotona i ett nytt pop-up fönster.

Jag har haft stor hjälp, nytta och nöje av fyra böcker, både före, under resan och när sidan denna sidan skrevs:

* Thomas Gustafsson - Kuba - Konflikt och salsa i Karibien. Carlssons Bokförlag. ISBN: 91 7203 272 3.
* TimeOut Guide - Havana & the best of Cuba. Penguin Books/Time Out Group Ltd.
* Eyewitness Travel Guides, Cuba. Dorling Lindersley Ltd. ISBN: 0 7513 2758 1.
* Michael Palin - Hemingway Adventure. Orion Paperback. ISBN: 0 75283 428 2.


Med hopp om trevlig läsning!
Madrid, den 9 januari 2004
Monica Andersson

Start